Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Tija fibra sticla pentru minitunel solar (coarbe)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

495 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Lungime: 2.2m
Grosime: 5mm
Material: fibra de sticla

Tija pentru montarea minitunelurilor de 1.5m latime pentru timpurietate culturi.Se invelesc solariile cu folie termica sau cu folie microporoasa de tip agril pentru timpurietate.

Iata ce au povestit cei care au deja implementat acest procedeu de conservare a caldurii: mini-tunel (minisolar) are avantajul ca este ieftin si totodata energia (caldura) pe care o degaja pamantul este folosita mai bine, pentru ca una este sa incalzeasca tot aerul din solar si alta 60-70 cm, cat are un tunel inaltimea.Acesta se pregateste din toamna, adica se sapa pamantul, se ingrasa cu gunoi de grajd si cu nisip unde este cazul (daca este un pamant mai lutos).

Tijele de fibra se introduc in ambele capete in pamant la o adancime de cca 10-15 cm si se acopera cu folie termica sau agril microporos. Dupa ce a rasarit, folia se indeparteaza si cand plantele au 3-4 frunze, se repica, intr-o zi mai calduroasa in acest mini-tunel.

Pe timpul zilei, daca este soare, se dezvelesc pentru aerisire. Avantajul acestui procedeu simplu este ca, altii cand incep sa planteze rasaduri (1-10 mai) spre exemplu, rosiile au deja gogonele pe tulpina, mai ales daca e si un soi timpuriu. Dupa ce plantele au ajuns la folie, aceasta se indeparteaza, lasand plantele libere, deoarece este cald afara. Deoarece ardeii si vinetele in-coltesc dupa 6 saptamani, acestea se seamana din ianuarie, iar rosiile la inceputul lunii februarie."

https://www.agrokit.ro/tija-fibra-sticla-arcada-minitunel-tunel
Trimite mesaj
Din Gura in Gura